Има нещо приятно аристократично в това да се разхладиш следобеда с

...
Има нещо приятно аристократично в това да се разхладиш следобеда с
Коментари Харесай

Коктейлите на лято 2023 - кокос, диня и праскова в блестящи комбинации

Има нещо прелестно аристократично в това да се разхладиш следобеда с коктейл, а не просто със студена вода от хладилника.

Хубаво е, освежаващо е, ш-ш-ш-ш-шикозно е, тъй като сами на себе си сътворяваме това особено чувство, което трансформира дните от скучни в блестящи.

Това лято рецептите за освежаващи и вкусни коктейли са по концепция на барманите на Schweppes , а ние самоуверено влизаме в ролята на дегустатори и споделяме с вас първите си усещания.

 iStock/Getty Images

Ново лято - нови усети

В основата и на двата летни коктейла са новите усети на марката Soda Mix Summer Rain Dance с усет на любеница и пъпеш и Soda Mix – Night Light Vibes с усет на праскова и кокос. Излишно е да споделяме, че става дума за удивително комбиниране на лято и предпочитание за развлечение, претворени в разхлаждаща напитка.

Имената им са задоволително красноречиви – усетът на любеница и пъпеш ще освежат и най-горещия летен следобяд, а буйните праскова и кокос ще запазим за вечерта, когато най-интересното занапред стартира.

Но ние май се отдадохме повече на фантазии, в сравнение с коктейлна дегустация… Да се върнем към рецептите за коктейлите:

Summer Rain Dance коктейл:

 Schweppes

За да се потопите същински в същността на този коктейл е значимо да сте на брега на морето, където чувството на летния мусон е неизбежно.

За разхлада на лятната вечер ви е нужен Schweppes Summer Rain Dance, безалкохолен джин, безалкохолно Campari и сироп Blue Curacao. Приготвя се като поставите кубче лед в стъклена чаша, добавите сироп Blue Curacao, а по-късно постепенно допълвате с безалкохолен джин и кампари. За край поставяте парче захарен памук, който да се рее като бяло облаче в лятно небе над чашата.

Като продължение на вечерта ви предлагаме да се  приближите още повече към морето, да си намерете насаме място на пясъчната линия и да се заемем с приготвянето на “Nightlight Vibes ” , осветени единствено от светлината на луната.

 Schweppes

Коктейлът е въз основата на Schweppes Night Light Vibes, като се прибавят безалкохолен лилав сироп и сурогат на водка. Всички съставки се изливат в стъклена чаша и се разрушават постепенно, до момента в който се смесят съвършено. След това се изсипват леко в чаша вид „ купе ” с ледена сфера. Допълва се с Schweppes Night Light Vibes и за лукс се поръсва със сладкарски брокат.

И voila, вечерта ви се е трансформирала в приказна еуфория от цветове, усети и нюанси.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР